Om oss

Arise är Perstorps församlings vuxna gospelkör. Vi har funnits sedan 1996 och i 2006 firade vi således 10-årsjubileum med stor konsert med gästartisten Gladys del Pilar!
Arise är en blandad kör som framför allt är en konsertkör men som även medverkar vid andra tillfällen i församlingen bl a på Lutherhjälpsinsamling, Kulturkvällar, Perstorpskarnevalen, "Svenska Flaggans Dag", "Woodrock" samt vid egna vår- och julkonserter. Vi gör också gospelmässor i kyrkan. Under våren 2012 satte vi upp musikalen "Jesus Christ Superstar" i Oderljunga kyrka och senast har projekten varit gospelmusik av Johnny Cash och Elvis Presley samt "Arise på svenska".

En kör i rörelse
Under åren har det blivit en hel del sjunget runt om i Skåne. Våren 2004 gjorde vi en miniturné och sjöng i Växjö domkyrka samt Lerums och Falkenbergs kyrkor. Vi har även gästat kyrkor i bla Dalby, Björnekulla, Hov, Gnosjö, Asarum, Tyringe, Stenestad m fl.
Våren 2010 var vi på vår första Europaturné med ett flertal konserter i Bryssel.
 

Aase Ericsson i full aktion
Aase Ericsson i full aktion

Körledare
Sedan 2000 är Aase Ericsson körens dirigent, arrangör och inspiratör.
Född och uppvuxen i Malmö. Utbildad kyrkomusiker vid musikhögskolan i Malmö med lärare som professor Dan-Olof Stenlund i kördirigering och Björn Stoltz i orgel.

Jobbade 1993-1996 vid SKUT-kyrkan i Fuengirola, Spanien och tillträdde som organist i Perstorps Församling 1996.

Under åren har det blivit diverse konserter med Arise och församlingens övriga 4 körer, specialskrivit mässmusik och körarrangemang, ordnat Bröllopsmässa, drivit barnteatergrupp som satt upp ca 20 st småmusikaler, och 2012 kom storsatsningen "Jesus Christ Superstar" med ca 100 aktörer på scenen.

Kontakta ossSopraner

Anne Eliasson
Annica Nilsson
Annika Brodén
Annika Samuelsson
Anneli Pireus
Caroline Svärd Grövnes
Caroline Lundberg

Helene Berggren
Kristina Bengtsson
Kristina Hovander

Louise Fors

Sara Jonasson
Sofi Nylander


Altar
Annika Westerlund
Carina Persson
Carola Ohlsson
Eva Ljung
Eva-Marie Andersson
Lenita Larsson
Linda Jönsson
Maria Karlsson
Nina Hinz
Rebecka Ströbeck
Ulrika Gylling-Ågren
Ulrika Wendel


Tenorer

Henrik Holst
Pauli Jönsson
Ronald Ångqvist